Осуђен амерички војник за убиство Ирачана

Амерички војник који је признао умешаност у убиство четири ирачка затвореника, осуђен је на осам месеци затвора. Нове оптужнице против америчких војника најављене за новембар.

Војни суд у Немачкој осудио је америчког војника Стивен Рибордија (25) за саучесништво у четвороструком убиству Ирачана.

Окривљени је признао злочин и пристао да сведочи на суђењу другим војницима.

Риборди се терети да је почетком 2007. године био присутан када је група америчких војника убила четворицу ненаоружаних Ирачана који су имали лисице на рукама и повезе преко очију.

Америчка војска саопштила је да тела убијених никада нису пронађена и да не могу да потврде детаље инцидента.

Војни суд је одбацио оптужбе за убиства са предумишљајем.

Учесник у истом злочину, Белмор Рамос који је признао да је учествовао у завери ради убиства са предумишљајем и пристао да сведочи у процесу против осталих осумњичених, осуђен је прошлог месеца на казну затвора од седам месеци.

Риборди и Рамос избачени су из америчких оружаних снага.

Сведоци су индентификовали још тројицу војника за које се сумња да су непосредни извршиоци злочина. Против њих су подигнуте оптужнице и очекује се да ће им суђење почети у новембру.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво