Читај ми!

Ел Чапо, бег вредан 50 милиона долара

Мексички "краљ дроге" Хоакин Гузман, познатији као Ел Чапо, потрошио је око 50 милиона долара за филмски бег из једног од најчуванијих затвора у тој држави, пишу британски медији. Гузман је, наводно, потплатио чуваре и једноставно отишао из затвора кроз километар и по дуг тунел.

Полиција у Мексику покренула је свеобухватну истрагу и понудила 3,8 милиона долара за информацију која би водила до поновног хапшења Хоакина Гузмана, али се истрага, три дана после бекства, није померила са мртве тачке.

Како би му, бар донекле, пресекли одступницу, Мексико и Колумбија појачали су патроле на граници те две државе, тврди дневник Жорнада. 

Гузман је, како наводи мексичка полиција, побегао кроз километар и по дуг тунел, изграђен посебно како би се Ел Чапо докопао неугледног градилишта и затим нестао без трага.

Тунел је, суштински, компликована конструкција на више нивоа, између којих се Гузман кретао лифтовима, а равне делове прешао је на мотоциклу. Цео тунел је био климатизован, а шеф мексичке нарко-мафије је са градилишта, наводно, побегао хеликоптером.

Полиција је, у склопу истраге, испитала 34 чувара, на које је пала огромна сумња да су од Гузмана примили новац како би, на десетак минута, колико је бег трајао, гледали на другу страну.

Процењује се да је Ел Чапо на бег потрошио око 50 милиона долара, укључујући градњу тунела и потплаћивање чувара. Часопис Форбс је његово богатство раније проценио на око милијарду долара.

Околности које окружују Гузманов бег су такође прилично компликоване јер је америчка агенција за сузбијање наркотика, ДЕА, још пре 16 месеци упозорила мексичке власти да Ел Чапо планира да нестане из затвора. Американци никада нису добили одговор на те дописе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво