Читај ми!

Терористички напад у Тунису, 37 мртвих

Најмање 37 особа погинуло, а 36 рањено у нападу наоружаних људи на два хотела у летовалишту у Тунису, саопштило је министарство здравља те земље. Један нападач ликвидиран, други умакао. Одговорност за напад преузела Исламска држава.

01.50 - Исламска држава преузела одговорност за напад. 

20.40 - Шеф британске дипломатије Филип Хамонд верује да су најмање пет убијених туриста били држављани Уједињеног Краљевства, истичући да би тај број могао да порасте, преноси Би-Би-Си.

19.10 - Ројтерс јавља да је број страдалих порастао на 37.

17.00 - Број убијених порастао на 28, укључујући белгијске, немачке и британске туристе, саопштило туниско министарство здравља. 

16.50 - Директор Јуте Александар Сеничић рекао је да је проверено 95 одсто свих српских туриста и да се за остале се претпоставља да у тренутку напада нису били на поменутој локацији.

16.10 - Један од нападача је студент, који од раније није био познат полицији, наводи АФП.

15.15 - За сада нема података да међу жртвама напада у Сусу има српских држављана, каже за РТС амбасадор Србије у Тунису.

14.27 - Нови биланс – 27 убијених у Сусу.

14.20 - Број жртава напада у Сусу, са седам порастао на 19, саопштило је туниско министарство унутрашњих послова.

Напади су се догодили испред хотела у месту Сус, једној од најпопуларнијих туристичких дестинација у Тунису, јавио је АФП, преноси Танјуг.

Портпарол туниског министарства унутрашњих послова Мухамед Али Аруи потврдио је да су снаге безбедности одмах интервенисале и убиле једног од двојице нападача, док је други успео да побегне с лица места, преноси АП.

Ројтерс наводи да је ликвидирани нападач био наоружан "калашњиковом".

За сада нема података о националности жртава, али су то углавном туристи.

Тунис је у стању повишене приправности од марта када су исламисти напали музеј Бардо и убили групу страних туриста, подсећа британска агенција.

Одговорност за најновији напад за сада још нико није преузео.

Бела кућа осудила је нападе у Тунису, Кувајту и Француској, називајући их "гнусним", изразила солидарност и залагање за борбу против "куге тероризма" и понудила потребну помоћ.

"Наше мисли и молитве су са жртвама тих гнусних напада, са њиховим вољенима и народима све три земље", наводи се у саопштењу администрације америчког председника Барака Обаме.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво