Читај ми!

У израелском нападу у Сирији убијен и ирански генерал

Шест иранских војника, међу којима и генерал Мухамед Али Алахдади, убијени су јуче у израелском ваздушном нападу у Сирији. Како је потврђено, убијено је и шест чланова Хезболаха, међу којима и син једног од бивших лидера те организације.

Ирански званичници потврдили су погибију војника и генерала Мухамед Али Алахдадија, преноси Раша тудеј.

Извор близак либанском Хезболаху наводи за АФП да се напад догодио јуче близу границе Сирије са Израелом и да је том приликом убијено укупно 12 људи, шест чланова Хезболаха и шесторо Иранаца, који су били у конвоју од три аутомобила.

Међу убијенима је и син једног од бивших вођа Хезболаха, а како извештавају поједини медији, званичници Хезболаха најавили су освету.

Убијени генерал који је претходно био на челу иранских снага у покрајни Јазд, наводно је прекомандован да пружи подршку шиитским снагама у Сирији, које се боре за председника Башара ел Асада.

У време напада, Алахдади је био на задатку.

Ирански министар спољних послова Мухамед Јавад Зариф истакао је за локалне медије да је напад из ваздуха на конвој у којем су били погинули, "чист терористички акт".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво