Нови напад на аеродром у Триполију

Једини оперативни аеродром у Триполију био је данас мета новог ваздушног удара, дан после напада за који су одговорност преузеле снаге лојалне утицајном антиисламистичком генералу.

Ваздухопловна база Митига, у источном предграђу Триполија, једини је оперативни аеродром у либијској престоници, пошто је у јулу, због штете нанете гранатирањем, затворен цивилни аеродром, јавља АФП, преноси Танјуг.

За сада нема извештаја о жртвама или материјалној штети.

Борбени авион у ниском лету испалио је у понедељак две ракете на ваздухопловну базу, коју, као и остатак Триполија, контролише исламистичка милиција која се противи међународно признатој влади премијера Абдулаха eл-Танија.

Снаге лојалне пензионисаном генералу Калифи Хафтару, који води офанзиву против исламске милиције у другом по величини либијском граду Бенгазију, преузеле су одговорност за тај напад, усмерен, како су навеле, против "терористичких група".

Више од три године после свргавања и убиства Моамера ел Гадафија, Либија је преплављена оружјем и моћним милицијама, а воде је супротстављене владе и парламенти.

Међународно призната влада премијера Танија смештена је на истоку земље од како је милиција преузела контролу над престоницом у августу.

Сва три велика града - Триполи, Бенгази и Мисрату, контролишу милиције које се противе Влади.

број коментара 0 Пошаљи коментар