Читај ми!

Немачка прекида истрагу о шпијунирању?

Немачке власти ће због мањка доказа обуставити истрагу о наводном прислушкивању канцеларке Ангеле Меркел од стране америчке Националне безбедносне агенције, објавио је часопис "Фокус".

Истрага о прислушкивању је покренута пре шест месеци, али експерти за шпијунажу нису успели да нађу ниједан конкретан доказ да се прислушкивање заиста догодило па су зато препоручили да истрага буде обустављена, навео је Фокус, позивајући се на изворе блиске немачком Министарству правде, преноси Танјуг.

"Резултата истраге готово да није било. Тресла се гора, родио се миш", рекао је један извор, а пренела агенција АФП.

Извори наводе да ће савезно државно тужилаштво поступити по препоруци стручњака за шпијунажу.

Немачко правосуђе је у јуну саопштило да је покренута истрага о наводном шпијунирању страних обавештајних служби на територији Немачке.

Документи које је објавио одбегли амерички обавештајац Едвард Сноуден су показали да је прислушкивање телефонских разговора немачких грађана и њихових комуникација на интернету широко распрострањено, што је изазвало бес немачке јавности.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи