Читај ми!

Пуцњаве у Доњецку и Луганску

Један украјински војник је погинуо, а 15 је рањено у сукобима украјинских снага са проруским снагама у протекла 24 сата, саопштила је украјинска војска.

Војника је убио снајпериста у рушевинама уништеног међународног аеродрома у Доњецку, где су украјинске снаге практично опкољене проруским снагама, навела је војска, преноси Танјуг.

Петнаест војника је рањено пошто су положаји украјинске војске око зоне сукоба изложене непрекидном бомбардовању, додаје се у саопштењу које преноси АФП.

Из седишта самопроглашене Доњецке Народне Републике речено је да су сукоби у региону Доњецка мање интензивни, али да су борбе у региону Луганска настављене, наводи РИА Новости.

"Јуче је поново дошло до пуцњаве око једног од пунктова на улазу у Никишино. Рањена је једна особа из редова проруских снага", изјавио је званичник ДНР и додао да су сукоби касније током дана почели да јењавају.

Међутим сукоби су настављени у западном делу региона Луганска, где украјинске снаге гађају положаје проруских снага и стамбене области, додао је тај представник.

"Има жртава међу цивилиним становништвом, тачан број жртава се утврђује", додао је он.

У међувремену, извештач АП-а је јавио да је око 80 војних возила без ознака кренуло према регионима у источној Украјини, које под контролом држе проруски активисти.

Једна колона возила кренула је јутрос према Доњецку, а две према граду Снижне. У колони су били оклопни транспортери и транспортни камиони.

Украјински званичници су ове недеље саопштили да су проруски побуњеници из Русије добили помоћ у наоружању и да су на исток Украјине послати руски војници, али је Москва то одлучно негирала.

Украјинска војска је средином априла покренула офанзиву против проруских снага у источној Украјини.

Зараћене стране су постигле споразум о примирју 5. септембра на састанку трилатерлане Контакт групе о Украјини у Минску.

Меморандум о детаљиима примене прекида ватре усвојен је на другом састанку Контакт групе 19. септембра.

Од тада обе стране у сукобу оптужују једна другу за кршење примирја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи