Обама позвао републиканце у помоћ

Амерички председник Барак Обама обећао је да ће сарађивати са републиканцима, који су, после убедљиве изборне победе преузели контролу над Конгресом, и позвао их да му помогну у борби против еболе и џихадиста из групе Исламска држава.

Обама је упозорио да ће пре краја године предузети кораке на пољу имиграције, без обзира на то да ли ће нови Конгрес направити помак у реформи закона који се тиче тог питања,

"За републиканце је, како видимо, ово била добра ноћ. Желим да сарађујем с новим Конгресом, како би наредне две године учинили што је могуће више продуктивнима", рекао је Обама, дан пошто су републиканци преузели контролу над Сенатом од Обаминих демократа и ојачали своју већину у Представничком дому.

Амерички председник рекао је и да ће од новог Конгреса затражити помоћ у борби против ширења еболе у Западној Африци и шире, као и за војну акцију против џихадиста у Ираку и Сирији.

Обама је подсетио да је од Конгреса већ затражио 6,2 милијарде долара нових средстава за борбу против еболе у Западној Африци и САД.

Како преноси АП, од те суме две милијарде долара биће намењене америчкој Агенцији за међународни развој, а 2,4 милијарде биће додељене Министарству здравља САД.

"Као друга ствар, намеравам да укључим Конгрес у процес доделе нових овлашћења за употребу војне силе против Исламске државе", рекао је Обама.

Кад је реч о имиграцији, Обама је рекао да би желео да се Конгрес сложи и одобри закон који би отворио пут за добијање држављанства одређеним грађанима САД који немају документа и наводним имигрантима, али је поручио да ће сам предузети кораке, ако то конгресмени не учине, пренео је АФП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи