Читај ми!

Племенски сукоби у Либији

Најмање 21 особа погинула, а више од 60 повређено у племенским сукобима западно од либијске престонице Триполија.

Националистичка милиција из града Зинтан, југозападно од Триполија, напала је суседни град Кекла, који подржава њихове ривале из милиције "Либијска зора", пренео је АФП.

У Либији је јуче боравио и генерални секретар УН Бан Кимун који је позвао све стране у конфликтом захваћеној Либији да прекину сукобе након што је допутовао у изненадну посету либијској престоници Триполију, преноси Танјуг.

Рекао је да би све групе требало да престану да се сукобљавају, истичући да ће ако се то одмах не деси, просперитет и бољи живот остати само далек сан за народ Либије, пренео је АФП.

Агенција Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) саопштила је у петак да је усред најжешћих сукоба између ривалских милиција у Либији број људи који је напустио своје куће достигао 287.000.

Портпарол УНХЦР-а Адријан Едвардс рекао је да је око 100.000 људи у протекле три седмице избегло из Варшефана, који се налази у предграђу престонице Триполија, пренео је АФП.

Нафтом богата афричка држава, Либија се налази у превирању још од побуне у којој је пре три године свргнут либијски вођа Муамер Гадафи, с тим што се прелазна влада сукобљава са моћним милицијама које настоје да је збаце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи