Читај ми!

Јенс Брејвик: Мој син је фашиста

Отац Андерса Бернинга Брејвика, који је убио 77 људи у центру Осла у оближњем летњем омладинском кампу 2011, каже да је његов син - фашиста.

Јенс Брејвик рекао је да су ставови његовог сина против имиграната у Норвешкој постали још екстремнији од када је у затвору, јавља Танјуг.

"Није пријатно бити отац масовног убице", рекао је бивши норвешки дипломата Јенс Брејвик (78) на конференцији за новинаре поводом представљања своје аутобиографије под називом "Моја кривица".

Брејвик старији приметио је да је откриће да је његов син убица, премашила и "најгору родитељску ноћну мору".

"Мислим да он постаје све више и више екстреман и можда ће бити још опаснији", рекао је Јенс Брејвик пошто му је његов 35-годишњи син послао писмо у коме је навео да одбија очев захтев за сусрет, први од када је починио масовна убиства.

Отац је навео да улаже мало наде у то да ће његов син икада показати кајање за оно што је урадио и страхује да би његов син могао да утиче на друге екстремисте у затвору са својом радикално-десничарском анти-имиграционом идеологијом.

У књизи, отац сумња да је био бољи родитељ (можда су се) могла спречити убиства и навео да је зажалио што је једном пожелео да је Андерс мртав.

"Био сам веома узнемирен, бесан на њега због онога што је учинио. Жао ми је што сам то рекао. Други нека му суде, није на мени да му судим", рекао је Јенс Брејвик новинару Ројтерса у једној, реткој, посети у његовој кући у Француској.

Раније овог месеца, Андерс је написао писмо у којем је навео да се одриче насиља и вољан је да се извини за оно што је учинио, али је поставио низ услова, укључујући да му се дозволити да оснује фашистичку партију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво