Читај ми!

Тимошенко позива на убијање Руса?

Време је да узму оружје и побију проклете Русе заједно са њиховим лидером, наводи се у телефонском разговору Јулије Тимошенко који је процурио у јавност. Тимошенко тврди да је реч о монтажи.

Украјинци морају да употребе оружје против Руса тако да чак ни спржена земља не остане тамо где је Русија, рекла је, како наводи сајт Раша тудеј, бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко у телефонском разговору који је процурио у јавност.

"Спремна сам да узмем аутомат и да пуцам 'кучкином сину' у главу", навела је Тимошенко у телефонском разговору са бившим замеником секретара Савета за националну безбедност Нестором Шуфриком који је објављен на Јутјубу.

Бивша премијерка Украјинe потврдила је на свом Твитер налогу аутентичност разговора, али демантовала део његовог садржаја, док је Шуфрик изјавио да се "разговор није догодио".

На његову примедбу да је "шокиран" резултатима референдума на Криму, Тимошенко је, како је пренео РТ, рекла да је "време да узму оружје и побију проклете Русе заједно са њиховим лидером", а Шуфрик је потврдио да је спреман да са старијим сином иде да брани земљу.

Тимошенко је, користећи и псовке, рекла да "жали што не може да буде одмах тамо", као и што није била на власти, јер "они сигурно не би узели Крим".

Шуфрик се, у објављеном разговору, слагласио да до тога не би дошло да се Тимошенко питала, а затим констатовао да Украјина није располагала силом којом би одбранила Крим.

Шуфрик је затим упитао бившу украјинску премијерку шта учинити са осам милиона Руса у Украјини, који су "прогнаници", а она је одговорила да их "треба убити нуклеарним оружјем".

На примедбу Шуфрика да би требало предузети мере против оних који су прекршили закон, Тимошенко је одговорила: "Послаћемо их у Хаг".

Бивша премијерка Украјинe је на Твитеру демантовала да је предложила да осам милиона Руса треба побити.

"Разговарали смо, али оно о осам милиона Руса је монтажа. Поздрав за ФСБ (Руска Федерална служба безбедности) и извините због псовки", написала је Тимошенко.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво