Читај ми!

Тунис добио нову техничку владу

Изгласана нова техничка влада Туниса у ноћи између уторка и среде током маратонског скупштинског заседања. За владу је гласало 149 посланика, 20 је било против, а 24 је било уздржано.

Парламент Туниса изгласао је нову техничку владу у ноћи између уторка и среде током маратонског скупштинског заседања.

За владу је гласало 149 посланика, 20 је било против, а 24 је било уздржано, омогућавајући тако новој влади да преузме своју функцију јер јој је за подршку било потребно најмање 109 посланика.

Састав кабинета резултат је вишенедељних преговора у којима су учествовале све политичке опције.

Ова влада наследила је кабинет исламистичке Енхаде, која је прихватила да оде са власти и препусти је независним личностима које ће Тунис водити до нових избора.

Гласање у парламенту је прошло теже него што је било предвиђено јер је Јома био суочен са оштрим критикама великог броја посланика који су га оптуживали да је у режиму Зина ел Абидин Бен Алија свргнутог 2011, имао бројне функције.

Оснивање ове владе од суштинске је важности за Тунис јер ће она морати да води земљу до избора 2014. и приведе крају транзицију ка демократији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво