Читај ми!

Летонија, десетине под рушевинама

Најмање четири особе погинуле, а више десетина је затрпано када се урушио кров супермаркета у предграђу Риге, јављају летонски медији. Повређено је око 30 особа.

Погинуле су четири особе, а око 70 људи је заробљено под рушевинама супермаркета "Максим" у предграђу летонске престонице Риге, преносе светски медији.

"Око 30 људи је повређено, а четворо је погинуло, укључујући и једног припадника спасилачке службе', рекла је портпарол те службе Инга Ветере.

Спасиоци су рекли да се урушило око 500 квадратних метара крова и да се страхује да има заробљених испод рушевина.

Прво се урушио један комад крова а затим, када су на место несреће већ стигле спасилачке екипе и помагале жртвама, откинуо се још један комад и том приликом је погинуо један ватрогасац.

Према наводима појединих медија, на крову су у тренутку рушења у току били радови, а у супермаркету се налазило мноштво људи.

Агенција АП пренела је да је на крову постављана зимска башта и да је међу погинулима и један од радника.

Заменик градоначелника Риге Андри Америкс одбацио је изјаве неких очевидаца да се уочи несреће чула експлозија и приписао трагедију грешкама приликом изградње објекта.

Из спасилачке службе кажу да није познат узрок несреће. Очекује се да ће акција спасавања дуго трајати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи