Читај ми!

Путин тражи извињење Холандије

Москва тражи извињење од Холандије због привођења руског дипломате Дмитрија Бородина у Хагу. Извинићемо се ако је прекршено право, поручује Холандија.

Председник Русије Владимир Путин затражио је од Холандије да се извини зато што је у Хагу један руски дипломата из руске амбасаде приведен у полицију на испитивање.

"Ово је тешко кршење Бечке конвенције", рекао је Путин у Индонезији где учествује на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње.

"Чекамо објашњење и извињење, као и кажњавање одговорних", пренела је Путинову изјаву агенција РИА Новости.

Холандска влада поручује да ће се извинити, али ако се утврди да је прекршено право руског дипломате на имунитет.

"Ако истрага покаже да је поступак полиције био у супротности са Бечком конвенцијом, Холандија ће се извинити Русији", рекао је портпарол холандског Министарства спољних послова.

Како су агенције раније јавиле, полиција је упала у стан саветника у Амбасади Русије у Хагу Дмитрија Бородина, јер су комшије наводно пријавиле да се неко у том стану лоше понаша према деци, а потом га привела, због чега је руско Министарство спољних послова упутило Холандији оштар протест.

Бородин је агенцији Итар Тас рекао да су људи у полицијским униформама ушли у његов стан у Хагу у ноћи између суботе и недеље, и да се нису легитимисали.

Полицајци су рекли да су комшије наводно пријавиле да се неко лоше понашао према деци у Бородиновом стану.

Бородин, који има четворогодишњу ћерку и двогодишњег сина, додао је да је полицајце обавестио о свом дипломатском статусу и покушао да их спречи да упадну у стан.

Они су га, међутим, гурнули на под и ставили му лисице на руке.

Бородин тврди да су га полицајци ударили у главу и да су га одвели у полицијску станицу, одакле га је избавио колега из Амбасаде.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да је поводом овог инцидента упутило оштар протест Холандији.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво