Читај ми!

Путина предлажу за Нобелову награду

Имајући у виду напоре руског председника да заустави рат у Сирији, посланици Думе и јавне личности покренули иницијативу да га кандидују за Нобелову награду за мир. Владимир Путин "више достојан" те награде, него амерички председник Барак Обама "који је подржао агресивне акције САД", рекао депутат Јосиф Кобзон.

Јавне личности и посланици руске Думе покренули су иницијативу да именују руског председника Владимира Путина за кандидата за Нобелову награду за мир, имајући у виду његове напоре да се заустави рат у Сирији.

Према речима депутата Јосифа Кобзона, руски председник је "више достојан" те награде, него њен ранији добитник амерички председник Барак Обама "који је подржао агресивне акције САД", пренеле су Риа новости.

Координатор Међународног покрета за заштиту права народа Беслан Кобахија оценио је да је Путин "без сумње личност 2013. године", као и да не верује да ће председник Русије коментарисати овај предлог "због његове скромности".

Комитет за доделу Нобелове награде није желео да коментарише ове наводе истичући да се "имена кандидата држе у тајности".

Путинов портпарол Дмитриј Песков рекао је да уколико руски председник треба да добије признање за допринос мирном излазу из сиријске кризе, онда треба сачекати конкретне резултате.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво