Читај ми!

Влада Туниса подноси оставку

Након вишемесечне кризе која је претила да подели државу, влада исламиста у Тунису подноси оставку. Док не буду организовани нови избори, Тунисом ће управљати привремена влада.

Влада исламиста у Тунису поднеће оставку, а државом ће у наредне три седмице управљати привремена влада, док у договору са опозицијом не буду организовани нови избори.

Такву одлуку туниска влада предвођена Енехда партијом донела је данас након вишемесечне кризе у земљи која је претила да подели државу, пренео је Би-Би-Си.

Антивладини протести додатно су појачани након недавног убиства двојице функционера опозиције. У данас постигнутом договору власти и опозиције посредовао је утицајни синдикат УГТТ.

Према договору, Енахда партија пристала је да у наредне три седмице преговора са представницима опозиције, након чега ће предати власти независном вођству и одредити датум за одржавање председничких и парламентарних избора.

Опозиција оптужује владајућу Енахда партију да је превише толерантна према радикалним исламистима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво