Читај ми!

"Њуз", од ајкуле до Строс-Кана

Поједини медији франкофоног говорног подручја пренели вест српског сатиричног сајта "Њуз" да је Доминик Строс-Кан тражио више жена у српској влади.

После приче о пијаном Србину који је у Шарм-ел-Шеику из нехата убио ајкулу - скочивши јој на леђа, домаћи сатирични сајт Њуз поново је "насанкао" поједине стране медије.

Лажну вест под насловом "Строс-Кан саветовао Вучића да запосли више жена у Влади Србије", пренели су поједини медији у Француској, Швајцарској и Белгији.

"Страни саветник Доминик Строс-Кан, који је данас стигао у Србију, препоручио је вицепремијеру Александру Вучићу да хитно запосли више жена у Влади Србије, као знак подршке родној равноправности, сазнаје Њуз", објавио је српски хумористички сајт.

Након што је пренео "вест" о Строс-Кану, француски сајт DirektMatin.fr, признао је да се "нашао у замци српског сатиричног сајта". Лист се потом и извинио читаоцима, указујући и на француску верзију Њуза.

На сатиричну вест о Строс-Кану насели су и уредници швајцарског 20minutes.ch и белгијског DH.be.

На брзоплетост тих медија први је указао француски магазин Slate.fr.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи