Русија, званичницима затвор због немара

Бивши руководиоци Кримског рејона проглашени кривим за немар због којег је у поплавама прошле године страдало око 170 људи. Они су осуђени на казне затвора јер нису на време прогласили ванредну ситуацију и упозорили људе.

Четворица бивших руководилаца града Кримска и Кримског рејона Краснодарског краја проглашена су кривим за немар због којег је у катастрофалним поплавама у лето прошле године страдало око 170 људи.

Суд у Албинску, у Краснодарском крају, осудио је бившег руководиоца Кримског округа Василија Крутка на шест година затвора, бившег градоначелника Кримска Владимира Улановског на три и по године и локалног званичника за ванредне ситуације Виктора Жданова на четири и по године затвора.

Бивши шеф администрације места Нижњебаканскаја добила је три и по године условне казне, пренео је АФП.

Како се наводи у образложењу, ти званичници нису на време прогласили ванредну ситуацију и нису упозорили и спасили људе.

Након трагедије Крутко, Улановски и Рјабченко су такође наложили да се сачине "званични документи са лажном информацијом да су на време издали упозорење", саопштило је тужилаштво.

Катастрофална поплава је 6. и 7. јула прошле године оштетила 7.200 кућа у градовима Кримск, Геленџик, Новоросијск, као и низ села Краснодарског краја, а том приликом је страдало 168 људи.

број коментара 0 Пошаљи коментар