Читај ми!

Тунис, осам војника убијено у заседи

У заседи убијено најмање осам туниских војника. Напад се десио на планини где се сумња да се крију екстремисти повезани са Ал Каидом. Председник Монсеф Марзуки прогласио три дана жалости.

Најмање осам туниских војника убијено је у заседи у планинском региону близу границе с Алжиром, изјавио је портпарол председника Туниса Аднан Манцер.

Манцер је рекао да се напад десио на највишој туниској планини Џебел Чамби где се сумња да се крију екстремисти повезани с терористичком организацијом Ал Каидом.

Војска претражује планинску област уз границу с Алжиром пошто је једна патрола нападнута у априлу.

Председник Туниса Монсеф Марзуки прогласио је три дана жалости у држави због убиства војника.

Туниска војска је 24. јуна објавила да је та област очишћена од екстремиста после операције у којој су погинула три а рањена 27 војника.

Током те операције, војска је пронашла податке који указују да покрет повезан с Ал Каидом ужива подршку локалног становништва и да је тамо основао и кампове за обуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи