Читај ми!

Градоначелник Махачкале осумњичен за убиство

Због сумње да је организовао убиство шефа градске Истражне комисије Арсена Гаџибекова, ухапшен градоначелник Махачкале главног града руске републике Дагестан, Саид Амиров. Ухапшено и десет његових сарадника, а Амиров је пребачен у Москву ради даље истраге.

Градоначелник Махачкале, главног града руске републике Дагестан, Саид Амиров и десет његових сарадника ухапшено је под сумњом да су организовали убиство начелника градске Истражне комисије Арсена Гаџибекова децембра 2011. године.

Амиров је пребачен у Москву ради даље истраге. Истражна комисија Русије подигла је оптужницу за убиство против градоначленика 31. маја, рекао је представник те комисије Владимир Маркин који је потврдио хапшење градоначелникових сарадника.

Истажна комисија проверава њихову повезаност и са другим кривичним делима, пише руски лист Комерсант.

О умешаности градоначелника Махачкале у убиство истражитеља полицији је испричао вођа градске организоване криминалне групе Сиражудин Гучучалиев који је ухапшен у петак током специјалне операције, пише агенција РИА Новости позивајући се на изворе у полицији и службама безбедности.

Амиров је на месту градоначелника Махачкале непрекидно од 1989. године и добитник је више награда и признања за руковођење главним градом проблематичне и сиромашне републике Руске Федерације.

Према писањима руских медија, сам је био мета напада 22 пута, а од 1993. године не може да хода, јер му је, приликом атентата, метак оштетио кичму.

Начелник Истражне комисије у Махачкали Арсен Гаџибеков убијен је са више хитаца из ватреног оружја децембра 2011. године испред зграде у којој је живео у Махачкали.

Гаџибеков је истраживао тешка кривична дела укључујући и терористички напад у Кизљару (дагестански град на граници са Чеченијом) 2010. године када је погинуло 10, а рањено 270 особа.

Према писању листа Комерсант убијени Гаџибеков истраживао је и убиства која је извршила организована криминална група у којој су били и припадници локалне полиције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво