Читај ми!

Чавез неће бити балзамован

Власти у Каракасу одлучили да тело Уга Чавеза не буде балзамовано - руска медицинска комисија сматра да је прекасно за такву интервенцију.

Тело преминулог председника Венецуеле Уга Чавеза неће бити балзамовано, како су раније најављивали званичници те земље.

Влада у Каракасу одбацила је идеју о балсамовању, пошто је о томе добила мишљење руске медицинске комисије.

Министар информисања Венецуеле објавио да је руска комисија закључила да би Чавезово тело морало да буде послато у Русију и тамо "третирано" седам или осам месеци, како би било балсамовано на одговарајући начин.

Стотине хиљада грађана Венецуеле опростило се јуче од покојног лидера, који је преминуо 5. марта, и последњим маршом улицама Каракаса испратило га до Војног музеја.

Траса марша била је дуга 20 километара, а колона се кретала од Војне академије, до бараке која је претворена у музеј.

Последње почивалиште Чавеза је од данас отворено за јавност, а Влада у Каракасу очекује да ће маузолеј "за револуционаре из читавог света постати одредиште ходочашћа".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво