Нове експлозије у Алжиру

Најмање 11 људи је погинуло, а 31 особа је повређена у неколико одвојених бомбашких напада у Алжиру.

Напади су изведени у граду Буири, 150 километара источно од алижирске престонице.

Мета првог напада био је путнички аутобус недалеко од хотела у центру града, док је други атомобил бомба активиран код зграде војне управе.

За сада није познато да ли су у питању самоубилачки напади или је експлозив у возилима активиран даљински.

Још нико није преузео одговорност за експлозије, које су уследиле после таласа сличних акција које је починио северноафрички огранак Ал Каиде.

У јучерашњем бомбашком нападу на војну школу у месту Исерс, 55 километара источно од главног града, погинуле су 43 особе, а 45 их је рањено.

Сукоби у Алжиру почели су 1992. године, када је влада, уз подршку војске, отказала изборе на којима је, како се очекивало, требало да победи радикална исламистичка странка. У насиљу које је уследило погинуло је око 150.000 људи.

Ситуација се протеклих година смирила, али неколико стотина припадника бивше Салафистичке групе за проповедање и борбу, која се прикључила Ал Каиди, и даље повремено напада.

Повезане вести:

Више од 40 мртвих у самоубилачком нападу у Алжиру

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво