За обнову Њујорка 50 милијарди долара

Процењује се да штета коју је ураган "Сенди" нанео Њујорку износи око 50 милијарди долара. Гувернер државе затражио је од федералних власти 30 милијарди.

Гувернер Њујоркa Ендрју Куомо затражио је од федералних власти у Вашингтону 30 милијарди долара за обнову инфраструктуре која је порушена и оштећена у налету урагана "Сенди", пише Њујорк Тајмс.

У детаљном списку који је прослеђен у Вашингтон, тражи се 3,5 милијарди долара за обнову мостова, тунела, подземне и надземне железнице. За зграде уништене у олуји тражи се 1,65 милијарди долара.

Милијарде долара су потребне и како би се локалним властима надокнадили трошкове за прековремени рад полиције, ватрогасаца и осталих екипа за ванредна дејства.

Неколико милијарди долара зајмова и грантова са федералног нивоа биће потребно и за оживљавање погођених пословних постројења.

Процењује се да ће штета настала ураганом "Сенди" прећи 50 милијарди долара, чиме ће скупљи бити само ураган Катрина из 2005. године, који је погодио Њу Орлеанс. Нанета штета је износила 145 милијарди.

Федералне власти су тада помогле погођено подручје са 110 милијарди долара.

Председник Америке Барак Обама посетиће у четвртак Њујорк да би видео како напредују радови у обнови града. Струју још увек нема 125.000 Њујорчана, а велики број бензинских пумпи још је затворен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара