Читај ми!

Хамис Гадафи, поново мртав!

Најмлађи син Моамера Гадафија, Хамис рањен, а затим убијен у Бани Валиду, тврде нове либијске власти. Хамиса Гадафија су побуњеници већ неколико пута убијали. Његово тело, наводно, пребачено у Мисурату. Још нема фотографија.

02.17 - Други човек либијске владе, Мустафа Абушегур потврдио да је Хамис Гадафи рањен у Бани Валиду, као и да је преминуо на путу за Мисурату, где се његово тело налази. Још нема фотографије тела Гадафијевог најмлађег сина.

00.50 - Још нема доказа да је Хамис Гадафи убијен. Власти у Триполију, међутим, имају други проблем, јер сада више није извесно да ли је ухваћен Муса Ибрахим, Гадафијев портпарол. Ибрахим је поставио аудио поруку на Фејсбук, на којој демантује да је ухапшен. 

Либијски национални конгрес саопштио је да је најмлађи син Моамера Гадафија, Хамис, убијен током сукоба који су ове седмице потресали Бани Валид, једно од последњих озбиљних упоришта прогадафијевих снага у Либији. Тело Гадафиевог сина већ је пребачено у мртвачнцу у Мисурати.

У кратком саопштењу либијски власти наводи се да је Хамис Гадафи убијен у борбама у којима је, осим њега, страдало још 13 особа док је више од 120 рањено. Извори из тог града, међутим, тврде да је број жртава знатно већи, око 200. 

Одмах по објављивању смрти најмлађег Гадафијевог сина, почело је велико славље у Мисурати.

Хамис Гадафи је убијен тачно годину дана пошто је заробљен, а потом брутално убијен његов отац Муамер. Хамисово тело, као што је био случај и са његовим оцем, отпремљено је у Мисурату, одакле су дошле милиције које се током седмице опседале Бани Валид.

Нешто раније, власти у Триполију су саопштиле да је ухапшен некадашњи Гадафијев портпарол и министар спољних послова Муса ибрахим ухваћен, пошто је покушавао да побегне из Бани Валида.

Неколико сати касније, међутим, на Фејсбуку се појавио аудио снимак на којем Ибрахим демантује да је ухваћен. 

Два Гадафијева сина, Ханибал и Мухамед су побегли у Алжир, док је Саад у Нигеру. Сејф ал Ислам је у затвору.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво