Сукоби у Каиру

Више од стотину људи повређено у сукобу присталица и противника египатског председника Мухамеда Морсија у Каиру. На тргу Тахрир летеле су каменице, флаше и молотовљеви коктели.

У Каиру је више од стотину људи повређено у сукобу присталица и противника египатског председника Мухамеда Морсија.

То је најжешће улично насиље откако је исламистички лидер у јуну дошао на чело државе. Две групе, које су свака из својих разлога сазвале протесте на тргу Тахрир, гађале су се камењем, флашама и молотовљевим коктелима.

Запаљена су и два аутобуса Морсијевих присталица. У суштини сукоба је различито виђење будућности Египта после деценија аутократске власти Хоснија Мубарака који је прошле године свргнут.

Окршаји су избили када су присталице Морсијеве Муслиманске браће срушили подијум који је припадао групи која је узвикивала слогане против председника.

Морсијеве присталице сазвале су скуп на тргу у знак протеста због ослобађајућих пресуда званичницима из доба Хоснија Мубарака.

Припадници противничких либералних и секуларних група претходно су сазвали демонстрације због исламистичке контроле над органом задуженим за нацрт новог устава, као и Морсијевом владавином генерално.

Трг Тахрир је прошле године био епицентар протеста на којима је свргнут Мубарак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво