Читај ми!

Ромни убедљивији у првој дебати

Уочи прве дебате кандидата за председника САД, анкете су показивале да је демократа и актуелни председник Барак Обама у благој предности у односу на републиканца Мита Ромнија. Јутрос се чини да се ситуација преокренула – општа је оцена да је Ромни оставио бољи утисак.

После прве у низу дебата председничких кандидата чини се да Мит Ромни води са 1:0. Анкета спроведена међу Американцима после дебате у Денверу, у Колораду, показује да је републикански кандидат деловао одлучније и сигурније од Обаме. Изгледало је као да он води дебату, а да модератор и Обама имају подређену улогу, јављају западни медији.

Чинило се, кажу аналитичари, као да Ромни ужива у сучељавању ставова са актуелним председником. Са друге стране, оцењују да је Обама деловао одсутно, чак нервозно, као да не жели да улази у расправу. Поједини аналитичари сматрају да му је то можда била и намера.

Двојица кандидата сучелила су ставове о најважнијим питањима за милионе Американаца – отварање нових радних места и проблем здравствене заштите.

"Током Обаминог мандата средња класа практично је згажена, а бензин је поскупео. Ја ћу отворити нова радна места", поручио је Мит Ромни.

Актуелни председник, пак, не одустаје од принципа из претходне кампање.

"Пре четири године обећао сам да ћу се борити сваког дана за амерички народ, за средњу класу и све оне који желе да буду њен део. Ако будете гласали за мене, обећавам да ћу се борити са подједнаким жаром у другом мандату да се то и оствари", каже Обама.

Ипак, сувише је рано рећи да Ромни већ може да отвара слављенички шампањац.

До избора је остало више од месец дана и биће још оваквих сучељавања, а кандидат републиканаца познат је по својим гафовима.

За недељу дана, у Кентакију ће ставове сучелити кандидати за потпредседника Џо Бајден и Пол Рајан.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво