Читај ми!

Ел Шабаб: Смрт посланицима

Сомалијски огранак Ал Каиде, терористичка организација "Ел Шабаб", прете да ће убити једног по једног од преосталих 274 посланика. Из "Ел Шабаба" кажу да су ликвидације већ почеле убиством посланика Мустафе Хаџи Малима у суботу.

Група "Ел Шабаб", сомалијски огранак Ал Каиде, запретила је да ће убити све посланике парламента Сомалије и саопштила да је посланик Мустафа Хаџи Малим, који је ликвидиран у суботу, био први на тој листи, јавио је АФП.

"Успешна елиминација Малима била је акција муџахедина који су решени да убију све скупштинске посланике", рекао је за АФП један од шефова "Ел Шабаба" који је желео да остане анониман, додајући да ће његова група "убити једног по једног" од преосталих 274 посланика.

Убијени посланик био је таст бившег председника Шарифа Шеика Ахмеда. Он је први парламентарац који је нападнут од када је, у августу, изабрана нова скупштина са 275 посланика.

Према речима сведока, посланик је убијен када је излазио из џамије у јужном делу Могадиша, где је био на вечерњој молитви.

Председник парламента Осман Џавари назвао је убице "немилосрднима" и нагласио да овакви случајеви неће поколебати владу у испуњавању обавеза да служи нацији, пренео је Франс прес.

Нови сомалијски председник Хасан Шеик Мухамед преживео је напад 12. септембра, само два дана након што је изабран на функцију.

После више од две деценије ратовања, Сомалија се враћа нормалном животу, с тиме што је "Ел Шабаб" од фронталних напада сада прешао на извођење герилских, укључујући бомбашке нападе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво