Читај ми!

Обама "комотан", Ромни у невољи

Најновија анкета "Њујорк тајмса" и "Си-Би-Еса" показује да Барак Обама има "комотну" предност од осам одсто укупног броја гласача у односу на републиканског кандидата Мита Ромнија.

Након што су партијске конвенције окончане и још неколико недеља остало до избора, анкета коју су спровели Њујорк тајмс и Си-Би-Ес показује да ће од укупног броја регистрованих бирача амерички председник Барак Обама освојити 51 одсто гласова у односу на 43 одсто републиканског кандидата Мита Ромнија.

Вођство Обаме од осам одсто повећано је последњих десетак дана, посебно након партијских конвенција.

Ипак, да није све тако црно по републиканце и Ромнија показао је други део анкете - где су интервјуисани вероватни бирачи. Ту је Обама у прености о три одсто - 49 одсто у односу на 46 одсто.

Вероватни бирачи су бирани по критеријумима колико су често гласали у прошлости и сопственом изјашњавању о намери да гласају на предстојећим, као и другим факторима који утичу на појединца да гласа.

Иако постоји још простора за промену резултата, из Њујорк тајмса и Си-Би-Еса тврде да неће бити неких великих промена наредних недеља, пошто се према њиховој анкети чак 86 одсто гласача изјаснило да су се већ одлучили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво