Читај ми!

Сирија оборила турски "фантом"?

Турски војни авион оборен у сиријским територијалним водама. Турски премијер потврдио да је туркска војска изгубила авион, али није могао да потврди да ли се срушио или је оборен.

18.50 - Премијер Турске изјавио да нема информација да ли је авион оборен или се срушио. Такође, Тајип Ердоган рекао да нема информација о извињењу из Сирије.

17.22 - Сиријске власти упутиле извињење Анкари због обарања турског војног авиона. 

Турска је изгубила војни авион у Медитерану, али премијер Реџеп Тајип Ердоган није могао да потврди извештаје да је сиријска противваздушна одбрана оборила авион. Ако се медијски извештаји заиста потврде, то би могло да погорша ионако рђаве односе две земље.

Медији су раније пренели да је сиријска против-ваздушна одбрана оборила турски извиђачки авион Ф-4Е. Турски медији пренели су да се авион Ф-4Е срушио у сиријским територијалним водама, па је Анкара, наводно, тражила, и добила, дозволу Дамаска да покрене акцију спасавања.

Још увек нема поузданих информација о стању двојице пилота. Најпре је било јављено да су оба члана посаде спасена. Ердоган, међутим, то није могао да потврди.

Турски премијер је додао и да нема информација ни о наводном извињењу из Сирије, како су претходно пренели медији, и обећао да ће се поново обратити јавности касније, кад буде разговарао са министром спољних послова и водећим људима у војсци.

Турска војска је само штуро саопштила да је покренула акцију спасавања. Потврдила је да је изгубила контакт са авионом, након што је полетео са аеродром Ерхак на истоку земље.

Лист Хуријет пренео је да је авион оборен у међународним водама и да су двојица пилота пронађена жива.

Либанска телевизија Ал Мајаден цитирала је турске изворе који су навели да је авион оборила сиријска противваздушна одбрана у близини границе са Турском.

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво