Читај ми!

Тужба због жена и "пратеће опреме"

Доминик Строс Кан признао да је девојке на секс журкама називао непримереним именима, пише француски "Монда". Строс Канови адвокати најављују тужбу против француског листа.

Бивши шеф Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс Кан признао је полицији да је девојке на секс журкама називао "опремом", "поклонима" и "пртљагом" у СМС порукама које је слао пријатељима, пише француски Монд.

Лист наводи да је имао увид у поверљив полицијски записник саслушања Строс Кана пре него што је оптужен за подвођење, а током којег је он потврдио да је користио непримерен језик.

"Да ли желиш (можеш) да пођеш у један сјајан ноћни клуб у Мадрид са мном ('и пратећом опремом') 4. јула", питао је Строс Кан у поруци свом пријатељу који је оптужен у истом случају.

У другој поруци, он девојку назива "поклоном", а у трећој "пртљагом", наводи Монд.

Строс Канови адвокати су жестоко реаговали на објављивање садржаја полицијског записника оптужујући Монд да је селективно наводио садржај документа и најављујући тужбу због, како кажу, кршења права њиховог клијента, преноси АФП.

Бивши шеф ММФ-а је признао да је присуствовао низу оргија у разним градовима, али тврди да није знао да су многе гошће биле плаћене да присуствују журкама, рекавши полицији да је можда био "наиван".

Тужиоци, међутим, верују да је он знао да су жене биле проститутке и да су њихове услуге плаћали руководиоци компанија проневереним новцем.

У понедељак је Строс Кан оптужен за саучесништво у ланцу проституције.

Монд пише да је бивши директор ММФ признао да је користио непримерене термине када би о говорио о "особама женског пола".

Он је у својим исказима такође инсистирао да ниједна од тих жена није била присиљавана на секс, тврдећи да су изјаве неких од њих "лажне, погрешне или дате под притиском".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво