Тужба због жена и "пратеће опреме"

Доминик Строс Кан признао да је девојке на секс журкама називао непримереним именима, пише француски "Монда". Строс Канови адвокати најављују тужбу против француског листа.

Бивши шеф Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминик Строс Кан признао је полицији да је девојке на секс журкама називао "опремом", "поклонима" и "пртљагом" у СМС порукама које је слао пријатељима, пише француски Монд.

Лист наводи да је имао увид у поверљив полицијски записник саслушања Строс Кана пре него што је оптужен за подвођење, а током којег је он потврдио да је користио непримерен језик.

"Да ли желиш (можеш) да пођеш у један сјајан ноћни клуб у Мадрид са мном ('и пратећом опремом') 4. јула", питао је Строс Кан у поруци свом пријатељу који је оптужен у истом случају.

У другој поруци, он девојку назива "поклоном", а у трећој "пртљагом", наводи Монд.

Строс Канови адвокати су жестоко реаговали на објављивање садржаја полицијског записника оптужујући Монд да је селективно наводио садржај документа и најављујући тужбу због, како кажу, кршења права њиховог клијента, преноси АФП.

Бивши шеф ММФ-а је признао да је присуствовао низу оргија у разним градовима, али тврди да није знао да су многе гошће биле плаћене да присуствују журкама, рекавши полицији да је можда био "наиван".

Тужиоци, међутим, верују да је он знао да су жене биле проститутке и да су њихове услуге плаћали руководиоци компанија проневереним новцем.

У понедељак је Строс Кан оптужен за саучесништво у ланцу проституције.

Монд пише да је бивши директор ММФ признао да је користио непримерене термине када би о говорио о "особама женског пола".

Он је у својим исказима такође инсистирао да ниједна од тих жена није била присиљавана на секс, тврдећи да су изјаве неких од њих "лажне, погрешне или дате под притиском".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 29. мар 2012, 01:37) - anonymous [нерегистровани]

straus kan

straus kan je u problemu ne zato sto se poigravao sa zenama vec zato sto je opomenuo ameriku da je vreme da vracaju dug, sad su mu namestili zensku mafiju da ga gone po svijetu gde god se pojavi

(четвртак, 29. мар 2012, 00:10) - Ahmad Nedzad [нерегистровани]

Sramota

Niko te 'zene' nije terao to da rade i jos se bune.