Пропаст "Миракса"

Сергеј Полонски, шеф групације "Миракс" објавио пропаст некадашње џиновске компаније. Руски грађевински тајкун прославио се тврдњом да је свако ко у Русији не постане милијардер губитник.

Руски грађевински тајкун који се прославио тврдњом да је свако ко у Русији не постане милијардер губитник данас је објавио пропаст своје некад џиновске компаније.

Сергеј Полонски, шеф групације "Миракс" (Mirax Group), који је прошле године на листи магазина "Форбс" вредео 1,2 милијарду долара, каже да ће његова компанија обуставити све радове.

Прошле седмице суд је замрзао сву имовину "Миракса" због неплаћања дуга од 242 милиона долара што је закочило атрактивне пројекте компаније као што је Кула федерације у Москви чије је окончање планирано за идућу годину.

Полонски је 2008. године рекао да "они који немају милијарду могу да иду дођавола."

"Током прошле године нисмо могли да обезбедимо ни један квадратни метар за градњу, а у последњих месец дана нисмо продали ни један квадратни метар нити смо примили новац за некретнине које смо већ продали," пише он на свом вебсајту.

"Миракс се носи са узбурканим морем економске кризе и можда неће преживети," каже Полонски. "Ако нам је суђено да нестанемо, учинићемо то уздигнутих глава".

Аналитичари процењују дугове Миракса на 600 до 700 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се