Петоро погинулих у две експлозије у Грозном

Најмање четири полицајца и једна жена погинули у два терористичка напада у главном граду Чеченије, Грозном. Експлозије изазвали бомбаши-самоубице.

Број погинулих у два терористичка акта у главном граду Чеченије, Грозном, повећан је на пет, саопштио је агенцији Итар-Тас  чеченски министар унутрашњих послова Руслан Алханов.

Према његовим речима, погинула су четири полицајца и једна жена, која се случајно затекла на месту експлозије.

Раније је из прес службе МУП-а Чеченије руској државној агенцији речено да је била рањена једна пролазница. У извештајима руских новинских агенција помиње се и рањавање једног полицајца.

Након провере првобитних информација о пет експлозија у Грозном, Истражна комисија при Тужилаштву Русије саопштила је да су се у главном граду Чеченије десиле две експлозије, које су између 13 и 14 сати по московском (11 и 12 по средњеевропском) активирали терористи-самоубице.

Према информацији прес службе републичког МУП-а, оба злочина извршена су на идентичан начин, тако што су се терористи-самоубице довезли бициклима до полицијске патроле и активирали експлозивне направе кућне израде.

Министар унутрашњих послова је навео да су полицајци хтели да легитимишу терористе.

Захваљујући професионалном поступању погинулих полицајаца успело се у избегавању већег броја жртава, нагласио је Алханов.

Пре четири дана у суседној Ингушетији терориста-самоубица је увезао аутомобил пун експлозива у двориште ингушетијског МУП-а у време смотре полицајаца, и тада је у ескплозији погинула 21, а више од 100 особа је рањено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво