Строс-Кан побегао с Кембриџа

Некадашњи први човек ММФ-а Доминик Строс-Кан побегао пред око 150 демонстраната после предавања на Универзитету у Кембриџу. Обезбеђење Строс-Кана угурало у полицијски ауто како би избегао демонстранте, који су кола засули транспарентима и каменицама.

Бивши директор Међународног монетарног фона Доминик Строс-Кан морао је да побегне од демонстраната који су окружили Универзитет у Кембриџу.

Док је Строс-Кан групи студената говорио о глобализацији и еврозони, 150 младих покушало је да прескочи барикаду коју је чувала полиција.

Обезбеђење је Строс-Кана угурало у полицијски аутомобил како би избегао демонстранте, који су кола засули транспарентима и каменицама.

"Мислим да га не би требало позивати да држи предавања студентима. Ово је све део прљаве пи-ар кампање да му се поправи углед, али ми нисмо будале", рекао је један студент.

Строге мере безбедности биле су уведене око зграде у којој је Строс-Кан одржао предавање окружен четворицом телохранитеља и 15 чувара.

Доминик Строс-Кан ухапшен је у мају 2011. године у Њујорку због сексуалног напада на хотелску спремачицу, али је тужилаштво у августу одустало од те оптужнице.

Она је потом поднела грађанску тужбу против Строс-Кана за надокнаду штете.

број коментара 0 Пошаљи коментар