Крвави сукоби у Сомалији

Најмање 45 људи погинуло, а 30 повређено у сукобима између сомалијских побуњеника и провладиних трупа на југу Сомалије.

У сукобима између сомалијских побуњеника и провладиних трупа на југу Сомалије, убијено је најмање 45 људи, док је 30 повређено.

Припадници оружаних снага који подржавају сомалијског председника Шеика Шарифа Ахмеда, напали су побуњенике у јужном региону Хиран.

У борбама које су уследиле погинуле су најмање 33 особе, а 22 су повређене.

"У близини моста око кога су се водиле борбе, пребројао сам 20 тела погинулих", рекао је Ројтерсу један од сведока под именом Фарах.

У одвојеном сукобу у месту Булахава, који се десио између припадника провладиних трупа и побуњеника из редова екстремистичке групе Ал Шабаб, погинуло је 12 особа.

Исламски побуњеници се од 2006. године боре против владиних снага, а у сукобима је до сада погинуло више од 18.000 цивила, док су стотине хиљада напустиле домове бежећи од насиља.

Сомалија од 1991. године, када је оборена диктатура, практично, нема ефикасну владу, и од тада је потресају хаос и насиље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи