Пронађена два скровишта оружја ЕТЕ

Француска полиција пронашла два скровишта оружја за која се претпоставља да припадају баскијској сепаратистичкој организацији ЕТА. Ухапшене три особе у француском скијалишту "Корбије Виларембер" за које се сумња да су чланови ЕТЕ.

Париско тужилаштво је саопштило да је полиција пронашла два скровишта оружја за која се претпоставља да припадају баскијској сепаратистичкој организацији ЕТА.

Овај успех полиција Француске дугује информацијама шпанских власти, а Ројтерс указује да су ухапшене три особе за које се сумња да су чланови ЕТЕ.

Међу ухапшенима, које је полиција ухватила у француском скијалишту "Корбије Виларембер", источно од Гренобла, налази се и Алберто Мачен Бераза, један од шест припадника ЕТЕ за којима је шпанска влада издала потернице 31. јула, дан пошто је експлозија аутомобила-бомбе убила двојицу цивилних гардиста на острву Мајорка.

Код Камплона, на југу Француске, откривено је велико скровиште под земљом у коме је било ручног оружја и муниције и велика количина експлозивне материје, као и другог материјала (детонатори, фитиљи) од којих се могу направити експлозивне направе.

Друго склониште откривено је јуче код скијалишта "Корбије Виларембер", али је оно било празно.

ЕТА је у последња два месеца извршила три велика напада бомбама чиме жели да покаже, сматрају аналитичари, да та организација још функционише упркос хапшењу великог броја њених чланова.

Више од 800 људи убијено је од када је пре 40 година та баскијска сепаратистичка организација почела своју борбу за самосталну државу, која би обухватила део северне Шпаније и део јужне Француске које настањују Баскијци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи