Читај ми!

Анонимуси: Очекујте нас петком

"Сваког петка ћемо нападати", најновија је порука "Анонимуса". Како наводе из те хакерске групе, циљ напада биће онеспособљавање што већег броја корумпираних корпоративних система и влада на интернету.

Хакерска група "Анонимуси" најавила је редовне нападе сваког петка. Корумпиране владе и велики корпративни сустеми, како наводе "Анонимуси", биће главне мете њихових напада, а намера им је да онеспособе што већи број њихових сајтова, како би била одбрањена слобода интернета.

Најављеним редовним недељним нападима група, како истичу неки аналитичари, ова група жели да покаже да је довољно јака и одлучна у својим намерама да обезбеди слободу интернета, односно да не дозволи усвајање спорних законских аката у САД и Европи.

Чини се да акције "Анонимуса" протеклих месеци почињу да дају резултате. Тако су неки амерички сенатори отворено изразили своје резерве у вези са законским предлозима PIPA и SOPA, којима треба да се уреди борба против интернет пиратерије.

Та два предлога сада још чекају да их "претресе" сенатска комисија. Попут та два законска предлога, усвајање међународног споразума АКТА запело је приликом ратификација у парламентима земаља потписница.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво