Читај ми!

Подршка Путину

Присталице руског премијера и председничког кандидата Владимира Путина окупили су се на митинзима подршке широм Русије, а највише их је било у Санкт Петербургу. Руска опозиција огранизаторе скупова подршке оптужила да користе државни новац.

Најмање 50.000 хиљада људи изашло је на улице градова широм Русије у знак подршке премијеру Владимиру Путину, који се кандидовао за предстојеће председничке изборе, саопштила је полиција.

Агенција Франс прес наводи да је на скуп у Санкт Петербургу, родном граду Владимира Путина, изашло око 10.000 људи. Они су носили транспаренте на којима је писало "Да - променама, не - револуцији" и "Заједно са Путином за јаку Русију".

Температура у Санкт Петербургу данас је износила минус осам степени, а демонстранти су се грајали чајем који су куповали по симболичним ценама.

Руска опозиција је огранизаторе скупова подршке оптужила да користе државни новац, као и да су некима плаћали за учешће на данашњим скуповима.  Близу скупа у Санкт Петебургу су се могли водети аутобуси који су на окупљања довезли људе који живе у региону тог града.

Према извештајима полиције, на окупљању у Сибиру, и на Руском далеком истоку било је више од 20.000 људи. На улице града Хабаровск на далеком истоку Русије изашло је 12.000 људи, који су скандирали "Имамо шта да заштитимо". У Владивостоку и Новосибирску подршку Путину пружило је по 3.000, а у Иркутску укупно 7.000 људи.

Следећи скуп у знак подршке Владимиру Путину под слоганим "Штитимо земљу" биће одржан 23. фебруара у Москви, а организатори се надају да ће се тада окупити 200.000 људи.

Руски опозициони лист Новаја Газета објавио је да ће тада у Москву доћи радници из града Краснојарск удаљеног 4.000 километара од Москве, како би број учесника био увећан.

Масовни скупови за подршку, али и против актуелног руског премијера, одржани су у више наврата од децембра прошле године, када су у Русији били парламентарни избори.

На њима је највише гласова добила Путинова странка "Јединствена Русија", али су невладине организације и међународни посматрачи саопштили да је током гласања било више кршења изборних правила.

Руска опозиција је следећи скуп заказала за 26. фебруар у Москви.

Путин је био председник Русије од 2000. до 2008. године, а прошле године поново се кандидовао за председничке изборе који ће бити одржани у марту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво