Ангела Меркел најмоћнија жена на свету

Немачка канцеларка Ангела Меркел нашла се на првом месту листе најмоћнијих жена на свету америчког часописа "Форбс". Прва дама Америке Мишел Обама први пут је на листи, и то на 40. месту.

На најновијој годишњој листи најмоћнијих жена на свету америчког часописа "Форбс", немачка канцеларка Ангела Меркел нашла се на првом месту, четврти пут за редом.

Прва дама Америке Мишел Обама први пут је на листи, и то на 40 месту, а прате је популарна америчка телевизијска водитељка Опра Винфри и британска краљица Елизабета II, које су на 41. односно 42. месту.

Листа је сачињена на основу разних чинилаца, као што су утицај на привреду, медијски утицај, важни успеси у каријери.

Друго место "Форбсове" листе ове године заузима Шејла Бер, председница америчке корпорације FDIC (Federal Deposit Insurance Corp) за осигурање банкарских депозита у САД.

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон доспела је на 36. место, што је осам места ниже него прошле године, када је била кандидат Демократске странке на председничким изборима.

Председница америчког представничког дома Ненси Пелоси је на 35. месту, а Соња Сотомајор, нови судија америчког Врховног суда, заузела је 54. позицију.

Што се тиче утицајних жена ван САД, на "Форбсовој" листи су се нашле премијерка Бангладеша Хасина Вајед (78. место), висока комесарка Уједињених нација за људска права Наванетем Пилеј (63. позиција) и премијерка Исланда Јохана Сигурдардотир (74. позиција).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво