Читај ми!

Ромни добио Флориду

Мит Ромни на Флориди убедљиво победио партијског противкандидата на председничким изборима Њута Гингрича. Сада већ готово сигурно да ће управо Ромни бити републикански противкандидат Бараку Обами.

Бивши гувернер Масачусетса Мит Ромни убедљиво је победио Њута Гингрича на Флориди освојивши 46 одсто и на тај начин се још више приближио републиканској председничкој номинацији.

Гингрич је на синоћњим изборима освојио 32 одсто гласова, Рик Санторум 13 одсто и Рон Пол седам одсто гласова републиканских бирача.

Ромни је овом победом освојио свих 50 делегата за велику републиканску конвенцију у августу, али је за њега још значајније то што убедљива победа представља велики замах пред наредних неколико избора у следећих десетак дана.

Један од знакова да се Ромни приближава освајању републиканске номинације је и одлука безбедносних служби да му се у наредних неколико дана додели пратња Тајне службе.

Бивши гувернер Масачусетса је Гингрича на Флориди победио, остваривши много бољи резултат у хиспано популацији и у женском бирачком телу.

Велика разлика (51 према 29 одсто), говори да се Гингричу не заборављају брачно неверство и три брака која има иза себе.

Некадашњи председавајући Представничког дома Конгреса једино је међу најтврђим конзервативцима поразио Ромнија на Флориди.

Недипломатски манири

Примећено је да ни овог пута, као ни након пораза у Њу Хемпширу, Гингрич, није честитао на победи Ромнију, што се сматра недипломатским гестом на америчкој политичкој сцени.

Ромни и Гингрич су се у својим обраћањима бирачима, након што су саопштени резултати, сагласили само око тога да Барак Обама не сме поново да буде изабран за председника САД.

Ромни је рекао да има потпуно другачије идеолошке погледе у односу на Обаму и додао да када постане председник неће дизати порезе, већ ће људима обезбедити посао и пристојне плате.

"Ако су ово избори на којима се гледа само ко може да изнесе боља обећања, онда ја нисам ваш председник. Таквог већ сада имате", истакао је водећи републикански кандидат.

Гингрич је навео да би реизбор Обаме био катастрофа за САД. Да ли можете да замислите колико би био радикалан у свом другом мандату, запитао се некадашњи спикер Конгреса.

Преостала двојица кандидата Рон Пол и Рик Санторум, већ су усмерили своју кампању на будуће савезне држве у којима се одржавају прелиминарни избори.

Тексашки конгресмен Пол се окренуо Мејну, где очекује солидан резултат међу либералније опредељеним републиканцима, док је Санторум кампању усмерио на Колорадо и Неваду.

Први следећи избори су 4. фебруара у Невади, где је Ромни поново фаворит због јаке мормонске заједнице, а три дана након тога следе избори у Мејну, Колораду и Минесоти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи