Читај ми!

Санторум отео победу Ромнију!

Кандидат републиканаца на председничким изборима у САД Рик Санторум, победио на гласању у савезној држави Ајови, саопштила Републиканска партија. Тиме оповргнута ранија информација да је победник био противкандидат Мит Ромни.

Републиканска партија из Ајове је без објашњења објавила да је на гласању у тој савезној америчкој држави за кандидата републиканаца на председничким изборима победио Рик Санторум - и то за само 34 гласа!

Шеф републиканаца у Ајови Мет Строн издао је саопштење у којем се наводи да је Санторум, бивши сенатор из Пенсилваније, проглашен победником гласања 4. децембра "како би се разјаснили противречни извештаји и потврдили резултати" објављени у среду.

У среду су републиканци из Ајове саопштили да је Санторум, а не Ромни како је првобитно објављено, победник избора у Ајови. Према тим резултатима, Санторум је имао 34 гласа више од Ромнија, али су недостајали гласови из осам од 1.766 јединица.

Строн је у четвртак рекао да, пошто у тих осам јединица уопште нису потврђени резултати, странка не може прогласити победника гласања. У најновијем саопштењу није понуђено објашњење шта се променило од тада, а Строн није одговарао на позиве да да коментар.

Два члана централног одбора републиканца у Ајови рекли су агенцији АП да се одбор састао да расправи збрку око резултата и наложио Строну да изда саопштење да странка Санторума сматра победником у Ајови.

Према резултатима објављеним у четвртак, Санторум је добио 29.839 гласа, Ромни 29.805, Рон Пол 26.036, а Њут Гингрич 16.163.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи