Читај ми!

Чуров не да оставку

Владимир Чуров одбацио захтеве руских демонстраната да поднесе оставку и поручује да ће остати председник Изборне комисије још четири године.

Председник руске Централне изборне комисије Владимир Чуров одбацио је захтев демонстраната да поднесе оставку због наводне крађе на прошломесечним парламентарним изборима.

Чуров је за радио Ехо Москве рекао да намерава да на челу изборне комисије остане преостале четири године мандата, али и указао да је могуће да се повуче ако то од њега затраже премијер Владимир Путин или председник Дмитриј Медведев.

Он је одбацио примедбе посматрача да су избори 4. децембра били намештени како би странка Јединствена Русија премијера Путина задржала већину у парламенту, али и оптужио критичаре да су лажирали доказе.

Наводи о крађи на изборима подстакли су највеће антивладине протесте у Русији у претходних 20 година. Више десетина хиљада демонстраната у Москви и другим руским градовима тражило је смену Чурова.

Он је рекао да изборна комисија разматра наводну крађу, али и да су монтирани снимци на којима се види убацивање листића у гласачке кутије и друге неправилности.

"Сваки протест је политички, а ја се на бавим политиком", рекао је Чуров који је на питање да ли ће повући ако то затразе Путин или Медведев, одговорио: "Разговараћемо о томе када то затраже".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи