Читај ми!

Путин: Опозиција нема лидера

Главни проблем опозиције у Русији је њена разједињеност, односно чињеница да нема јединствен програм нити лидера који би је предводио, рекао Владимир Путин. Руски премијер обећава транспарентне председничке изборе следеће године.

Руски премијер Владимир Путин оптужио je опозицију у земљи да нема јединствен програм, а ни лидера који би је предводио, и обећао транспарентне председничке изборе почетком следеће године.

"Проблем је у томе што они немају један програм", рекао је Путин на скупу Сверуског народног фронта, организације која окупља Путинове следбенике.

"Они немају јединствен програм као ни јасне правце за остваривање својих циљева, који, такође, нису јасни", оценио је руски премијер. Опозиција, према његовим речима, "нема људе који би били спремни да учине нешто конкретно", пренео је Ројтерс.

Путин, који се суочава са највећим протестима од доласка на власт пре 12 година, рекао је да демонстранти "покушавају да поткопају легитимитет парламентарних избора".

Руски премијер је обећао транспарентне председничке изборе у марту следеће године. Према Путиновим речима, када настане оваква ситуација, постоји покушај да се девалвира и поткопа легитимитет свега оног што се дешава у јавној сфери.

"Зато се мора све учинити како би се осигурало да избори буду јасни, транспарентни и праведни", поручио је руски премијер.

Током викенда, у Москви је одржан протест неколико десетина хиљада људи који траже поништавање званичних изборних резултата, по којима је Путинова "Јединствена Русија" освојила највише гласова.

Међународни посматрачи саопштили су да је на парламентарним изборима 4. децембра било намештања резултата и других изборних нерегуларности. Демонстрације које су покренуте после избора окупиле су до тада разједињену руску опозицију којој и даље недостаје снажан лидер, указао је Ројтерс.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво