Секс, радовање и видео-траке

Објављени снимци из њујоршког хотела "Софител", након што је Доминик Строс-Кан, наводно, силовао собарицу тог хотела. На снимцима се види како се радници хотела радују пошто је цео случај пријављен полицији. Хотел одбацује било какву умешаност у случај.

Француска телевизија БФМ објавила је снимке безбедносних камера из њујоршког хотела "Софител", након што је бивши шеф ММФ-а, наводно, силовао собарицу.

Снимак показује како Строс-Кан излази из лифта и како се у 12.27, 14. марта, одјављује на рецепцији хотела. Собарица Нафисато Дијало тврди да ју је он 20 минута пре тога силовао.

Тужиоци из Њујорка одбацили су оптужбе против Строс-Кана, који је пре тог догађаја планирао да се кандидује за француског председника, након што су закључили да је собарица непоуздана за сведока.

Бивши шеф ММФ-а признао је да је у соби било сексуалног односа, али тврди да се то догодило уз пристанак собарице. На снимку се види да је Строс-Кан био миран када је плаћао рачун.

После 45 минута од наводног силовања, на снимку се види нападнута собарица с једним запосленим у хотелу и радником обезбеђења Дереком Маујем, који разговара телефоном с непознатом особом.

У 12.53, радник хотела Брајан Јирвуд излази из лифта. Потом се на снимку види како Маyј, Јирвуд и трећа особа стоје у ходнику. На клупи седи собарица Дијало, а после осам минута јој се обраћа мушкарац.

Око 13.33, шеф обезбеђења хотела Адријан Бранч позвао је полицију и пријавио "сексуални напад" од стране госта хотела. У наставку снимка види се како Јирвуд и Мауј славе, један другог подижу увис и плешу. Славље је трајало 13 секунди.

Из хотела тврде како њихово славље нема никакве везе са наводним нападом на собарицу. Како тврде, двојица радника која су се радовала нису уопште знала за политички статус Строс-Кана.

Јирвуд и Мауј нису могли да се сете због чега су тачно славили, али претпостављају да је то било због неког спортског резултата.

Строс-Канов службени биограф Мајкл Таубман каже, пак, да снимци доказују да је службена верзија догађаја лажна.

„Реч је о малој групи људи из 'Софитела' који су поставили замку Доминику Строс-Кану", рекао је Таубман агенцији АФП.

„Видео сам све видео-снимке... Ни у једном тренутку, уверавам вас, током три сата од наводног напада, госпођа Дијало није изгледала као да се жали или плаче", објаснио је Строс-Канов биограф.

Адвокати собарице, међутим, наводе да снимци потврђују да је Дијало говорила истину и да никаква теорија завере нема основа.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 09. дец 2011, 14:32) - anonymous [нерегистровани]

Glupe zanimljivosti zapada

E stvarno, na čemu gubimo vreme.

(петак, 09. дец 2011, 13:27) - anonymous [нерегистровани]

Da je znao, on bi stao

Covek je hteo da se kandiduje... ne moze to tako lako da prodje.

(петак, 09. дец 2011, 12:51) - beaufort011 [нерегистровани]

oslobodjen

Covek je oslobodjen sto znaci da pravno silovanja nije bilo. Mozete samo komentarisati kao 'lazna optuzba za silovanje' a nikako neko 'navodno silovanje'.

(петак, 09. дец 2011, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

boze dragi

Upravo izgubih 3 minuta svog zivota gledajuci ove gluposti