Читај ми!

Кејн одустао од председничке трке

Кандидат за председничку номинацију Републиканске партије Херман Кејн обуставио кампању. Кејн се протеклих недеља суочио са бројним оптужбама за сексуално узнемиравање и брачно неверство.

Републикански кандидат за председничку номинацију Херман Кејн саопштио је да обуставља кампању за изборе 2012. године, током које је био оптуживан за сексуално узнемиравање и брачно неверство.

Кејн је присталицама на скупу у Атланти рекао да су оптужбе, изнете против њега у протеклих неколико седмица, "лажне и непотврђене", али да су узеле данак, када је реч о њему и његовој супрузи Глорији, која се појавила уз њега на бини.

"Обустављам своју кампању", рекао је Кејн.

Популарност бившег генералног директора огромног ланца пицерија у САД "Godfather's pizza", који се до ове кампање није бавио политиком, достигла је врхунац почетком октобра, када је преузео вођство међу републиканским председничким кандидатима.

Бирачи су га видели као освежење међу већ познатим кандидатима који су годинама учесници у америчкој политици.

Међутим, одмах након тога, почеле су невоље по Кејна, јер су се, једна за другом, појављивале жене које су га оптуживале за сексуално узнемиравање док је био руководилац ланца пицерија.

Кејнов изборни штаб и он сам су такве тврдње одмах демантовали, истакавши да или не познаје те особе, или ако их и познаје никаквог контакта између њих није било.

Такође, изнети су и подаци из имовинских карата тих жена, из којих се видело да је већина пред банкротством, што је присталицама Кејна послужило да их оптуже да су због новца изнеле тешке оптужбе.

Ипак, последња афера, када се појавила његова пријатељица Џинџер Вајт и саопштила да је са Кејном била у тринаестогодишњој емотивној вези, жестоко је уздрмала Кејна.

Кејн је, гостујући на Си-Ен-Ену, признао да је познаје, али је демантовао да су били у вези.

У међувремену, међутим, рекао је да јој је повремено позајмљивао новац, јер се налазила у тешкој ситуацији, и да о томе није обавештавао своју супругу.

Према најновијим подацима, пред прве републиканске прелиминарне изборе у Ајови, који ће се одржати почетком јануара, Кејн се налазио на трећем месту са десетак одсто подршке, иза Њута Гингрича и Мита Ромнија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво