Уранијум у Саби?

Гадафијеве присталице тврде да је у бомбардовању Сирта убијено више од 150 цивила. У општем хаосу који влада у редовима устаника погинуло седам бораца, двојица због играња са ручним бацачем и још петорица у судару возила. Устаници, чекајући наређење за напад, пуцају у камиле.

00.14 - НАТО и даље жестоко напада циљеве око Сирта и Бани Валида. Локално становништво од почетка опсаде без текуће воде и струје. Озбиљна несташица хране. 

18.46 - Побуњеници тврде да су пронашли контејнере са радиоактивним материјалом у Саби. Непознати прах спакован је у контејнере означене са "радиоактивно". Стручњаци за нуклеарно наоружање тврде да прах није претерано опасан, јер се од њега нуклеарно гориво може добити тек после сложеног процеса.

17.40 - Даљи отпор је безнадежан... На крају, истаћи ће белу заставу, или ће бити мртви, поручили побуњеници Гадафијевим присталицама у Сирту и Бани Валиду. 

15.54 - Бивши либијски премијер Багдади ел Махмуди ухапшен у Тунису. 

13.41 - У ваздушним ударима НАТО авиона и артиљериском гранатирању Сирта погинуо 151 цивил, рекао Гадафијев портпарол Муса Ибрахим.

01.20 - Снажни напади НАТО авијације на положаје Гадафијевих присталица око Бани Валида и Сирта.

01.00 - Конвој побуњеничких возила упао у заседу код Бани Валида, седам мртвих, пренео је Ројтерс

Концентрација која је држала побуњенике све до пада Триполија распала се у парампарчад пред последњим бастионима Гадафијевог отпора, Сиртом и Бани Валидом, делимично због жестоких борби, а делом и због свеопште недисциплине која влада у њиховим редовима.

У серији невероватних инцидената, како наводи агенција Ројтерс, код Бани Валида један од побуњеника се играо ручним бацачем, активирао га и разнео сопствену главу, али и још једног борца који се затекао у близини.

Недалеко одатле, још двојица устаника су рањена када је један од бораца испустио аутоматску пушку. Још пет бораца погинуло је у саобраћајној несрећи приликом паничног повлачења код Бани Валида.

Побуњеници су у неколико наврата покушали да допру до Сирта, али су дошли на 50 километара од тог града.

Ипак, устаници су у протекла 24 сата успели да успоставе контролу над већим делом Сабе, чиме су донекле компензовали хаос и панику који су пратили јурише на Бани Валид и Сирт.

Међутим, упркос тврдњама званичника Националног прелазног савета да контролишу највећи део Сабе, из предграђа Ал Маншија, које и није у рукама побуњеника, Гадафијеве снаге још увек пружају отпор. 

У понедељак су побуњеничке трупе заузеле аеродром и војни гаризон у Саби, заробивши при том 150 припадника Гадафијевих снага.

Саба је једна од круцијалних тачки дуж руте за бекство која води за Нигер, а преко које је досад прошло неколико конвоја са званичницима Гадафијевог режима који су бежали у ту јужну суседну државу.

број коментара 60 Пошаљи коментар
(субота, 24. сеп 2011, 23:44) - goranac brod [нерегистровани]

gora

nedajse gadafi volimo te

(петак, 23. сеп 2011, 15:02) - anonymous [нерегистровани]

Vukovar

Proci ce kao Vukovar. Bice skoro sve sruseno.

(петак, 23. сеп 2011, 14:21) - anonymous [нерегистровани]

nazad nato....

nazad nato....NAZAAAAAD !

(петак, 23. сеп 2011, 09:41) - anonymous [нерегистровани]

Skladiste pod kontrolom

Cijom? Ovih bradonja. Kuku lele...

(петак, 23. сеп 2011, 07:20) - anonymous [нерегистровани]

Ranjeni tigar

Naj opasnija je zivotinja koja je ranjena !Gospodin Pukovnik je ranjen i sateran u cosak i sada mu preostaje samo borba i duboko sam uveren da ce stati na put tim vandalima i bandama samo napred pukovnice ZIVEO

(петак, 23. сеп 2011, 07:14) - Voroncov [нерегистровани]

NATO je identičan agresorima iz Drigog svetskog rata

Ostaviti narod u gradovima bez vode, struje, hrane , a u pustinjskoj klimi pa to je kao da ste ih zatvorili u koncentracioni logor.To pokazuje da se NATO ne razlikuje od agresora u Drugom svetskom ratu.

(петак, 23. сеп 2011, 04:18) - anonymous [нерегистровани]

umesto papuce cizme

sad u cizme brze beze

(петак, 23. сеп 2011, 01:28) - anonymous [нерегистровани]

sabha

Saba (Sabha) je i dalje zelena.

(петак, 23. сеп 2011, 00:19) - anonymous [нерегистровани]

Slavni francuski fudbaler Frank Riberi

Slavni francuski fudbaler Frank Riberi koji je ozenjen sa devojkom iz Alzira dobio je sina i dao mu ime Seif el Islam!!!
Bravo majstore! :-)))

(петак, 23. сеп 2011, 00:11) - anonymous [нерегистровани]

news break!

kako javlja cnn nocas su u Libiju specijalnim letom dosli tajni agenti Skali i Molder kako bi resili misteriju tajnog oruzja vanzemaljske proizvodnje... to be continued...