Петоро Срба заробљено у Либији

Либијски устаници на аеродрому у Триполију заробили петорицу Срба, оптужујући их да су Гадафијеви снајперисти. Срби тврде да су грађевински радници.

13.56 - Чинимо све да утврдимо идентитет и истину када је реч о грађанима који су заробљени у Либији, рекао министар Вук Јеремић. Министар додао да није важно да ли су ти људи из Србије или Републике Српске, јер је чињеница да они дефинитвно говоре српски језик и да су са ових простора.

Петорица Срба налазе се у импровизованом затвору на аеродрому у Триполију, пошто су их устаници заробили тврдећи да су снајперисти, плаћеници које је ангажовао Моамер ел Гадафи.

Заробљени тврде да су грађевински радници, рекао је један од побуњеника, Ахмед Махди.

Махди је, такође, рекао да ће побуњеници контактирати компаније за које заробљени Срби раде, како би испитали истинитост њихових тврдњи.

Новинарима агенција Франс прес и Асошиејтед прес није било дозвољено да виде заробљенике.

Група Срба заробљена је пошто су устаници зaузели аеродром у Триполију, на којем се налазе два "ербаса", које је Гадафијева породица користила за путовања у иностранство.

Осим петорице Срба, на аеродрому је заробљен, како тврде побуњеници, и велики број плаћеника из афричких земаља.

У српској амбасади у Триполију РТС-у је речено да, за сада, немају информације о хапшењу наших држављана.

број коментара 53 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. авг 2011, 17:03) - Владимир [нерегистровани]

РЕ јапанска ....

Искрено ЈМБГ, мислим да или ниси добро разумео "мудрост" или је ниси правилно интерпретирао. Појасни шта значи реч "мислити" у овом контексту. Можда "имати став" о нечему, о томе шта је истина а шта не, шта је добро а шта лоше. На пример, моја жена, двојца мојих синова и ја мислимо исто о томе колико је 2+2. То је 4. Ти си пети и кажеш да је 2+2=5. Ако се следи "јапанска мудрост", закључак је да си ти у праву јер нас четворо не можемо исто да мислимо. Ја се не бих сложио. Можемо и те како. Него, ево ти неколико српских пословица, записао Вук Караџић. Све су за НАТО.
1. Зло лето, а добро пузи.
2. Зло дође на коњу, а оде на пужу.
3. Злу човјеку, свак је дужан.

(четвртак, 25. авг 2011, 15:23) - anonymous [нерегистровани]

Japanska mudrost

Nije ti loša ova japanska iako je ne terba baš doslovice shvatiti.

(четвртак, 25. авг 2011, 12:08) - ЈМБГ2501969773631 [нерегистровани]

јапанска мудрост

Ако ја тврдим једно а ти друго, можда сам у праву ја а можда ти. Ако ја тврдим једно а вас двојица друго, опет сам можда у праву ја а можда ви, а ако вас тројица тврдите то друго- онда сам сигурно ја у праву, јер нема на свету 3 човека који исто мисле. Ако сви медији причају исто а погашени су сви независни медији, новинари и сајтови- онда сигурно није истина ово што се сад пише.

(четвртак, 25. авг 2011, 11:53) - anonymous [нерегистровани]

Lizzie Phelan

Izgleda da su i Lizi Felan i Nazamroaja sigurni, na teritoriji Grcke - izvor Stiven Lendman, na tviteru.

(четвртак, 25. авг 2011, 11:22) - anonymous [нерегистровани]

Re:3 Verzija

Srbi veruju u cinjenice.A sto se Kosova tice kada dodju pobunjenici(citaj Americki placenici)ionako ce priznati Kosovo.Nama je i u interesu da podrzavamo Gadafija.

(четвртак, 25. авг 2011, 10:50) - goki skoplje [нерегистровани]

Gdje je Lizzie Phelan

To je pitanje koje bruji internetom posljednjih sati.
Mnogi koji su pratili ovu mladu novinarku u njenim redovnim javljanjima iz Tripolija sada se boje za njenu sudbinu.
Lizzie Phelan od prvog javljanja iz ratne zone zalagala se za prikazivanje istine i borbu protiv zapadnjačke propagandne mašinerije.

Proteklih nekoliko dana je provela u hotelu Rixos s ostalim novinarama.U jednoj od posljednjih poruka javila je kako joj novinari iz zapadnih medija prijete smrću zbog njenog pro-Gaddafi stava.

Nakon evakuacije Rixos hotela u Tripoliju ime Lizzie Phelan bilo je na popisu evakuiranih novinara.
No Lizzie Phelan još uvijek nije stupila s nikim u kontakt.
Neposredno pred evakuaciju ugašene su sve njene web stranice, blogovi i twitter/facebook profil.

(четвртак, 25. авг 2011, 10:44) - anonymous [нерегистровани]

Re:Srbi

Drzava Srbija treba pricekati i videti kako se stvari odvijaju i odigrati pametno.Iz Libije sa obe strane dolaze kontradiktorne informacije.Ako dodju pobunjenici na vlast ionako necemo imati nista jer se oni ne pitaju.

(четвртак, 25. авг 2011, 10:31) - anonymous [нерегистровани]

@Srbi

Stvarno si smešan. Pa šta ima Srbija da prizna Libiju kad već ima diplomatske odnose na nivou ambasadora. Ako su pobunjenici došli na vlast, oni su na vlasti iste države koja je priznata u celom svetu.

(четвртак, 25. авг 2011, 10:30) - anonymous [нерегистровани]

re:Srbi

Libiju i cine Gadafi i Libijci,a ne saka placenika.Mislite da bi Gadafi mogao pruzati otpor toliko dugo da nema podrsku naroda.

(четвртак, 25. авг 2011, 10:23) - anonymous [нерегистровани]

3. verzija

Treca i najverovatna verzija jeste da Srbi veruju u ono u sta hoce da veruju. I mrtav Gadafi vaskrsnuce i pobedice NATO a Srbiji vratice Kosovo.