Цео град скривао азиланте

Становници немачког града Килунгсборна две недеље скривали јерменску породицу која је требало да буде депортована. Породици, која је азил у Немачкој затражила пре 13 година, продужена дозвола боравка, а суд ће поново размотрити њихов случај.

После 13 година живота у Немачкој, четворочлана јерменска породица Бавејан требало је да буде депортована, због сумње да отац породице, Артур, има криминалну прошлост. Мештани града Килунгсборна, на Балтичком мору, стали су на страну својих комшија имиграната и успели да се изборе за одлагање депортације.

Становници приморског градића две недеље су одбијали да саопште где се налази породица Бавејан, након чега су власти пристале да поново размотре тај случај, преноси Шпигл онлајн.

Суд је у фебруару одлучио да Бавејанови треба да буду депортовани у Јерменију, али се они у јулу, када је планирана депортација, нису појавили на аеродрому, после чега су нестали. Око 200 становника Килунгсборна изашло је на улице протестујући против одлуке суда.

Према речима мештана, породица Бавејан је веома поштована. Деца Артура и Кристине Бавејан рођена су у Немачкој, одлични су ђаци и чланови локалних спортских клубова, док Артур држи ресторан брзе хране.

Мештани су, током протеста, новинарима рекли да би, у случају депортације, Бавејанови били приморани да оставе већи део своје имовине у Немачкој, с обзиром на то да им је дозвољено да изнесу само 12 килограма пртљага по особи. Они су, такође, навели да би деца Бавејанових били странци у Јерменији.

Подршка грађана Килунгсборна привукла је велику пажњу у целој Северној Немачкој, после чега је гувернер Покрајине Мекленбург-Западна Померанија Ервин Селеринг позвао комисију да поново размотри случај јерменске породице.

број коментара 26 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. авг 2011, 13:53) - anonymous [нерегистровани]

Azilante...!!

Pa sta mislite koliko Srba i Kosovo Albanca je primljeno ovde u Nemackoj za vreme rata(1990) preko 300.000 Azilanata+ izbeglica....polovina od toga je ostalo ovde.Uslov je bio Stan i posao.!!

(четвртак, 11. авг 2011, 13:37) - anonymous [нерегистровани]

Списак

Svaka cast! I mi da budemo takvi :)

Дуг је списак ствари које можемо да научимо од Немаца.

(четвртак, 11. авг 2011, 13:29) - Rade [нерегистровани]

PomazeBog

Imam troje dece sa Jermenkom u Danskoj, mogu vam reci da su oni mnogo slicni nama. Vest da se pomogne me je obradovala.
Jermenska historija je puna patnje i progona od strane islama. Jermenija je prva drzava u svetu prihvatila hriscanstvo kao drzavnu religiju. A danas je isto siromasna kao i nasa jadna srbija........u svakom slucaju ova vest je topla za dusu......

(четвртак, 11. авг 2011, 13:23) - Aspalathos [нерегистровани]

bari or!

Etički je pomoći ljudima u nevolji! Jermeni su kao i nogi drugi narodi u svojim dugim istorijama biološki stradali i uvek sam da im se pomogne da izbegnu neprilike. Evrocentrizam i ksenofobija su ružne i krajnje negativne društvene pojave od kojih se mnoge sredine ne mogu ni izlečiti ni odbraniti. Tutto il mondo un paese, Gens una sumus!

(четвртак, 11. авг 2011, 13:18) - K. M. [нерегистровани]

Za naslovnu

Ovo je vest za naslovnu stranu po tome koliko je humana i covecna.. Svaka cast! I mi da budemo takvi :)

(четвртак, 11. авг 2011, 13:04) - LILI [нерегистровани]

covekoljublje

Posle silnih groznih vesti pisanje o covecnosti neke cudi i kritikuju. Gde smo mi to stigli? Unistili su nam dusu. Ovo je mnogo lepa vest i verujem da takvih ima i kod nas ali od gomile losih o tome se uopste ne pise.

(четвртак, 11. авг 2011, 12:55) - Kibo [нерегистровани]

Gratulieren

Svaka cast!

(четвртак, 11. авг 2011, 12:49) - anonymous [нерегистровани]

pamet, ili ?

Blago onom ko je rahat s mozgom, pobogu ljudi, Jeste li bolesni ili sta? Neko uradi dobro djelo, a vi udri po njemu, ako nemate nesto pozitivno da kazete, pametnije je da cutite, zasto uvijek ono mi pa mi, nase pa nase, haloooo.

(четвртак, 11. авг 2011, 11:59) - anonymous [нерегистровани]

ma daj

ma ddaj molim te!!!!!!!!!!!!!!!!

(четвртак, 11. авг 2011, 11:47) - Kristijan [нерегистровани]

Visok nivo svesti

Au ljudi, meni je ovo ulepsalo dan !