У Норвешкој седамдесет шест жртава

Норвешка полиција саопштила коначан број жртава, који је мањи него што се првобитно мислило - у два напада погинуло 76 особа, а не 93. На острву Утоји, страдало је 68 људи, а у експлозији у центру Осла седморо, док је једна особа касније преминула од задобијених повреда.

21.45 - Више од 150.000 људи учествовало је вечерас у маршу подршке жртвама напада у Ослу.

У два напада која је у петак извео Андерс Беринг Брејвик страдало је 76 људи, а не 93 како је првобитно било процењено. Непосредно после пуцњаве на острву Утоји, било је тешко прикупити информације због чега је и настала грешка приликом саопштавања броја жртава, објашњавају у норвешкој полицији.

У пуцњави у кампу Лабуристистичке партије на острву Утоји, погинуло је 68 младих, седам особа погинуло је у експлозији у центру Осла, а једна је данас преминула од задобијених повреда.

Портпарол полиције Ојстајн Маеланд објаснио је да је већи, погрешан број жртава на острву последица тога што су полиција и спасиоци били досад усредсређени на пружање помоћи преживелима и обезбеђивање подручја.

Маеланд је, како наводи АФП, рекао да су сва пронађена тела однета са Утоје, што је омогућило да се направи прецизнији тренутни биланс.

Према његовим речима, потрага за несталима и даље траје, што може на крају довести и до тога да коначан број жртава буде повећан.

Осумњичени за незапамћене нападе на цивиле у Норвешкој Андерс Беринг Брејвик, признао је данас пред судом да је извршио нападе, а суд му је продужио притвор за осам недеља, од којих ће четири провести у самици.

број коментара 12 пошаљи коментар
(понедељак, 25. јул 2011, 22:50)
Baci kljuc! [нерегистровани]

Jedina kazna:

totalna izolacija!Zatvori ga,pa ga zaboravi!

(понедељак, 25. јул 2011, 22:46)
pitanje zloćin i koja kazna? [нерегистровани]

kako takve kazniti?

Ovaj nije normalan, kada je mogao da ućini onoliko zlodelo, ne znam koja kazna bi za njega bila prava ili smrtna kazna ili doživotna robija .

(понедељак, 25. јул 2011, 22:30)
anonymous [нерегистровани]

@Odgovor fra Oslo

U pravu si, tako su preneli njihovi mediji - jedan, prizemljen zbog kolektivnog odmora.

(понедељак, 25. јул 2011, 21:49)
anonymous [нерегистровани]

Odgovor fra Oslo

I zaboravih da napisem, ima jedan helikopter koji zbog zajednickih ferija nije u funkciji 4 nedelje kako kazu njihovi mediji

(понедељак, 25. јул 2011, 21:27)
anonymous [нерегистровани]

Odgovor fra Oslo

Ne treba da ima nikakve slicnosti sa Srbijom ali u ovim situacijama policija treba brzo i efikasno da reaguje u svim zemljama

(понедељак, 25. јул 2011, 20:33)
anonymous [нерегистровани]

fra Oslo

Norweska policija ima mnogo helikoptera, ALI njihova najveca greska je sto sve mora biti po protokolima i oni za sve uvek imaju vremena.Tako da, tu je "felt". Misli da je malo glupo i komentarisati njihove postupke i radnje, jer to je drugacija zemlja-drugacije razmisljanje i nema nimalo slicnosti sa Srbijom.

(понедељак, 25. јул 2011, 20:07)
anonymous [нерегистровани]

Zabrinjavajuce je to

da norveska policija nema ni jednog helikoptera.

(понедељак, 25. јул 2011, 20:04)
anonymous [нерегистровани]

U Norveskoj je 21 godina

maksimalna kazna, a poslije 2/3 se moze izaci. To je 14 godina. Zatvori su kao hoteli sa dve zvezdice, dopusten je mobitel, laptop, izlasci u grad itd.
Zalosno.

(понедељак, 25. јул 2011, 19:52)
anonymous [нерегистровани]

ubistvo

Svaka,nevina zrtva je zalosno i ovo stose dogodilo mladim decom je za svaku osudu ali zalosno da niko ne objavljuje koliko deca ginu u avganistanu svaki dan ili i libiju i to su neka i nekome deca ali svet cuti jer to nato radi nikom nista

(понедељак, 25. јул 2011, 19:37)
anonymous [нерегистровани]

Zalost

svaki dan ginu i u drugim zemljama isto toliko ljudi samo sto se manje objavljuje i manje zali nego ovo sad ginuli su i kod nas pa se tolko nije pricalo zalosno ali je tako..