Путин: ЦИА створила интернет

Председник Русије Владимир Путин рекао да је интернет, као специјални пројекат, измислила ЦИА и да се и даље тако развија. Подржао је нови руски закон који блогере ставља у исти оквир са медијима.

Иступајући на медијској конференцији у Санкт Петербургу, Путин је рекао да је неопходно и важно да се сервери великих националних интернет ресурса држе на територији Русије, што ће "заштитити информације", преноси Итартас, јавља Бета.

"То је неопходно учинити, али захтева време и капиталне инвестиције", рекао је Путин, додајући да сада основни ток информација иде кроз сервере у САД, где се све контролише.

"Све то (интернет) се појавило као специјални пројекат ЦИА, а тако се и развија", казао је Путин.

Путин је, говорећи о закону који је усвојио руски парламент, а који је блогере довео у исти оквир са медијима, казао да "има основа".

"Не желим да дајем оцене да се не бих ангажовао ни на чијој страни. Али, ако конкретни човек има утицај на хиљаде људи, његов блог се мало чиме разликује од медија", истакао је Путин.

Тај закон обавезује блогере, између осталог, да се потписују испод текстова и остављају своју мејл адресу, да проверавају информације и не позивају на екстремистичка дејства.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 25. апр 2014, 00:58) - Petar [нерегистровани]

Snouden

Koga zanima ova tematika, preporucujem mu da procita 'Dosije Snouden'.

(четвртак, 24. апр 2014, 21:35) - anonymous [нерегистровани]

Istina

Internet je opasan a narocito ove drustvene mreze. To je otrov za mlade i za decu.Nema veceg zla. A kradja informacija,prisluskivanja i ostale spiunaze idu uz to. Secam se pre par godina Merkelova je dolazila u Svedsku da razgovara sa Rainfildom i gle cuda,razgovor su vodili sami u camcu na jednom malom jezeru.Novinari su ih slikali sa obale i cekali .Odmah mi je bilo sve jasno. Pozdrav Putinu Dusan

(четвртак, 24. апр 2014, 19:47) - Варјаг [нерегистровани]

Велики Брат

Не знам колики део популације зна верујем велики али само мали зна колике су размере злоупотребе Америчких обавештајних служби и власти путем инернета а и самих програма...Неко је решио да каже истину питање је само која против мера.